Известие

Collapse
No announcement yet.

Някои знае ли къде е пробката

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Някои знае ли къде е пробката

Някои може ли да ми помогне че невиждам къде е пробката за водата на блока при 33 боксер. Има ли изобщо такава, сега точа от мъркучите ама излиза само към 3 литра. а искам да налеч 4 литра концентрат . Купих си от италянския ПАРАФЛУР ли маи беше нямам точно спомен. Помагаите.
    Alfa 33 VL-1.3 karb2 & Fiat Punto 1.7td ELX

Твърде вероятно не антифриза да е виновен за мътилката в мотора, бившия собственик. Всички тези прахчета, течности, червен пипер, кисело мляко, жълтък от яйце, боза, бира ... водка с кола дето ги сипват за запушване на протекъл радиатор е**ват мамата на охладителната система. Моя Фиат му бяха сипвали такива ла*на преди да го купя и няма чистене!!! ЕЙ няма... Преди два дни една баничарка и сменявах радиаторче на парното защото беше задръстено пак с червен пипер или кой знае какво. Друг вариант колата да е карана дълго време само с вода и за това да има ръжда в охладителната система. Аз лично не смея да се доверявам на случайни марки антифриз по разни смотани магазинчета. За най-лесно и сигурно снощи отидох до един Лукойл, взех една туба 4 литра концентрат на Приста май беше и я обърнах в казанчето и толкова. Премерен с ареометър ще замръзне на - 30 градуса
    Alfa Romeo 75 24V

Comment

Аз наскоро се опитвах да си прочистя системата, ама то само дето магданоз нямаше вътре Никакъв ефект, отново антифриза ми е кафяв с някакви странни утайки, а въпросната промивка се направи със студена вода. Явно е трябвало с нещо друго, идеи ?
      33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Първоначално публикувано от -Kris-
        Аз наскоро се опитвах да си прочистя системата, ама то само дето магданоз нямаше вътре Никакъв ефект, отново антифриза ми е кафяв с някакви странни утайки, а въпросната промивка се направи със студена вода. Явно е трябвало с нещо друго, идеи ?
        Така де и аз така направих ама моя беше чист а сега е кафяв и затуи искам да го сменям. утре е тая процедура на ред.

Comment

С вода ли ще промиваш ?
          33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Не няма да промивам а само да го сменя с по качествен (уж) .

Comment

ОЦЕТ Това ви трябва изпитано е Ръждата идва от малкото радиаторче в купето за парното,самата схема там е че тръбите влизат и излизат в горната част на радиатора и съответно в долната част се събира тинята.Разкачвате двата маркуча за парното отпред в коша и ги свързвате с маркучи и пускате водата първо през единия и обратно повтаряте операцията.За оцета източвате малко от течноста в инсталацията и слагате едно шишенце обикновен винен оцет от 1лв.За добър резултат карайте с оцета колата 2-3 дена!Също така свалете и си почистете преливника!Иначе пробките са на двете глави отдолу по една на всяка средните болтове.Пуснете течноста и от двете пробки задължително
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
              Alfa Romeo 33

Comment

Ба ... ше ми тряя канал сякаш. Ще видим к'во ше измайсторя Що се отнася до преливника, как да го изчистя ? В смисъл, той си е разделен на 3 отделения и абсурд да го изчистя само с оцет и яко тръскане
                33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Качи я на тротоара или вдигни колата на крик ама отпред за гредата зад бронята,няма нужда от канал легаш си като пич За преливника сваляш и чистиш-тръскаш,киснеш кво ти идва на ум тия коли те правят иноватор отвсякъде
                  Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
                  Alfa Romeo 33

Comment

Първоначално публикувано от vikoalfa
                    ОЦЕТ Това ви трябва изпитано е Ръждата идва от малкото радиаторче в купето за парното,самата схема там е че тръбите влизат и излизат в горната част на радиатора и съответно в долната част се събира тинята.Разкачвате двата маркуча за парното отпред в коша и ги свързвате с маркучи и пускате водата първо през единия и обратно повтаряте операцията.За оцета източвате малко от течноста в инсталацията и слагате едно шишенце обикновен винен оцет от 1лв.За добър резултат карайте с оцета колата 2-3 дена!Също така свалете и си почистете преливника!Иначе пробките са на двете глави отдолу по една на всяка средните болтове.Пуснете течноста и от двете пробки задължително
                    Много мерси за пробките , а другото съм го правил миналата година с радиатора на парното и почна да ме топли повече. Утре ще слагам ПАРАФЛУ .

Comment

Първоначално публикувано от -Kris-
                      Да споделя моя опит по въпроса : Както е посочил колегата по-горе се източва антифриза посредством двете пробки -докрай. След това се завиват , прави се следния разтвор /според обема на системата/- взема се кислол от супера и се разрежда с дестилирана вода - 1:3 .С разтвора се напълва системата до максимум .Стартира се двг на празен ход , изчаква се да отвори големия кръг , след това се засича 20 мин. работа , изгася се двг , още 30 мин. и се източва след което се налива антифриза. Процедурата може да се повтори още веднъж ако колата е карана повече с вода или да се удължи времето посочено горе.
                      ----------
                      145 / 1.6 Boxer / 103hp--- ex
                      156 1.8 ts -- momo салон , 99

Comment

Working...
                      X